Kasıman Vakfı İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

Zaza aşiretlerini en büyüklerinden olan Kasıman Aşireti, Elazığ’da Kasıman Vakfı’nı kurdu. Murat İnce başkanlığından kurulan vakıf, ilk toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıya Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Dumandağ, Kasıman Vakfı Başkanı Murat İnce, vakıf üyeleri ve basın mensupları katıldı.

İNCE: BUGÜN BENİM İÇİN TARİHİ BİR GÜN Kasıman Vakfı Başkanı Murat İnce, “Bugün Kasımanlılar bir arada. Bunlarla beraber olmaktan çok gururluyum, çok sevinçliyim. İnşallah temennimiz bunu ileriye götürmek, bu yolun önünü açmak, parçalanmış Kasımanlıları bir araya getirmek ve bunlarla yola devem etmek. Amacımız budur. Hep içinmde kopan Kasımanlıların bir araya gelmesi için hep bir eksiklik hissediyordum. Bugün benim için tarihi bir gün, çok önemli bir gün. İnşallah Kasımanlıların birliği bir araya gelip ileriye devam edecekler” ifadelerini kullandı.